Liikuntavälineet

Liikuntavälineet

Pääkirjaston aulassa toimii Liikuttamo, josta voi lainata kirjastokortilla liikunta- ja retkeilyvälineitä maksutta.

Liikuttamon yhteydessä järjestetään myös aktiivista liikunnan ohjausta erilaisten tempausten yhteydessä.

Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Lainattavana on aina sesongin mukaisia välineitä. Laina-aika on kaksi viikkoa. Tarkista tilannetta suoraan verkkokirjastosta.

Lainattavat fatbike-pyörät

Kirjaston kautta voi lainata myös fatbike-pyöriä pääkirjastosta sekä Lavian kirjastosta. Lainaaminen tapahtuu kirjastokortilla kirjastosta ja pyörän nouto Luontopajalta (Veturitallinkatu 7) tai Laviassa Ekopajalta (Keskustantie 4). Pyörien laina-aika on seitsemän päivää.

Voit tarkistaa pyörien saatavuutta suoraan verkkokirjastosta.

Liikuntavälineiden lainauksen säännöt

Lainaus:

Lainaamiseen tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti. Kirjastokortti on maksuton. Liikuntavälineiden laina-aika on kaksi viikkoa. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston sulkeutuessa. Liikuntavälineitä voi palauttaa vain asiakaspalvelussa eli niitä ei voi palauttaa palautusluukun tai -automaatin kautta. Lainaaminen on maksutonta. Liikuntavälineitä ei voi varata eikä lainoja uusia. Liikuntavälineet lainataan palvelutiskiltä ja palautetaan siihen kirjastoon, mistä ne on lainattu. Kirjasto ei kuljeta liikuntavälineitä kirjastosta toiseen.

Myöhästymismaksu:

Erääntyneistä lainoista peritään myöhästymismaksu ja mahdollinen huomautusmaksu kirjaston sääntöjen mukaisesti. Lainaajan on korvattava turmeltunut tai kadonnut liikuntaväline. Ensisijaisesti asiakas tuo samanlaisen liikuntavälineen tilalle. Rahakorvauksena on uuden samanlaisen tai vastaavan välineen hankintahinta.

Liikuntavälineiden käyttö:

Liikuntavälineiden käyttö ja tarvittaessa puhdistus on asiakkaan vastuulla. 
Välineiden mukana on käyttöohjeita.