Asiakaskoneet

Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön tietokoneita, tabletteja, tulostimia ja muita tarpeellisia laitteita.

Asiakaskoneet

Asiakastietokoneet

Kirjaston toimipisteissä on asiakkaiden käytössä tietokoneita, joissa on nettiyhteys sekä toimisto-ohjelmistot. Koneista voi tulostaa sekä mustavalkoisena että värillisenä. 

Digitointistudio

Pääkirjaston toisessa kerroksessa sijaitsevassa digitointistudiossa asiakkaat voivat siirtää vhs-videokasetit, c-kasetit, lp-levyt, valokuvat, diat ja negatiivit digitaaliseen muotoon. Saatavilla on myös ulkoinen diskettiasema vanhojen diskettien tallentamiseen muuhun muotoon. Studion voi varata käyttöönsä korkeintaan neljäksi tunniksi kerrallaan verkossa, kirjaston toisen kerroksen palvelutiskiltä tai puhelimitse numerosta 044 701 5823.

Hubletit

Pääkirjastossa on kaksi tablettien lainauspistettä: nuorten osastolla sekä lehti- ja musiikkiosastolla. Lisäksi Vähärauman sekä Pohjoisväylän kirjastoissa on tablettien lainauspiste. Tabletin voi lainata kahdeksi tunniksi kerrallaan kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Lainattavat tabletit eli hubletit toimivat vain kirjaston tiloissa, eli niitä voi käyttää paikan päällä. Hubletteja voi hyödyntää esimerkiksi e-lehtien lukemiseen, verkossa surffailuun tai e-kirjojen lukemiseen.

Kuulokkeet

Pääkirjaston lehti- ja musiikkiosastolta voi lainata kuulokkeita musiikin kuunteluun tai sähköpianon soittamiseen 2. kerroksen musiikkihuoneessa. 

Kopiointi, skannaus ja tulostaminen

Kaikissa kirjaston toimipisteissä (paitsi kirjastoautossa) on mahdollista kopioida, skannata ja tulostaa mustavalkoisena tai värillisenä. A3-kopiointi on mahdollista vain pääkirjastossa, A3-tulostus ei onnistu tällä hetkellä. Pääkirjastossa voi tulostaa myös omalta tietokoneelta tai mobiililaitteelta Princh-ohjelmalla. Skannaaminen on maksutonta, kopiot ja tulosteet ovat maksullisia. Kopioiden ja tulosteiden hinnat voit tarkistaa hinnastosta.

Laminointi

Pääkirjaston aikuisten osastolla on käytettävissä laminointikone, jolla voi laminoida A4- ja A3-kokoisia paperiarkkeja.

Mikrofilmit ja mikrokortit

Mikrofilmeinä kirjastosta löytyy muun muassa vanhoja Satakunnan Kansan ja Helsingin Sanomien vuosikertoja sekä Satakunnan kirkonkirjoja. Mikrofilmien ja mikrokorttien lukulaitteet löytyvät pääkirjaston 2. kerroksen Tul ja tee -monitoimitilasta.  Lisäksi käytettävissä on tietokoneeseen liitetty mikrofilmiskanneri, jolla mikrofilmeistä voi tallentaa itselleen tiedostoja sekä tulostaa paperikopioita. Mikrofilmilaitteiden ajanvaraus sähköisesti verkossa, puhelimitse numerosta 044 701 5823 tai sähköpostitse lehmus.kirjasto(@)pori.fi.

Pelikonsolit

Pääkirjaston pelihuoneessa voi ajanvarauksella pelata Playstation 5 ja Nintendo Switch -pelejä. Lisäksi tarjolla on erilaisia retrokonsoleja. Pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla sekä Noormarkun kirjaston nuorten tilassa voi pelata Playstation-konsolipelejä.

Tul ja tee -monitoimitila

Pääkirjaston toisen kerroksen Tul ja tee -tilassa asiakkaiden käytössä ovat 3D-tulostin, vinyylileikkuri, lämpöprässi, piirtopöytä sekä monipuoliset kuva- ja videoeditointityökalut. Voit varata laitteita käyttöösi sähköisesti verkossa, puhelimitse numerosta 044 701 5823 tai sähköpostitse lehmus.kirjasto(@)pori.fi.