Tul ja tee -monitoimitila

Tul ja tee -monitoimitilassa voi 3D-tulostaa, leikata vinyylitarroja, käyttää digitaalista piirtopöytää, muokata ja luoda digitaalista mediaa sekä tutkia mikrofilmejä. Erillisessä pelihuoneessa voi tutusta pelaamiseen ja pelata konsolipelejä eri laitteilla.

 • Pelihuone

  Pelihuoneesta löytyy Nintendo Switch ja Playstation 5 -pelikonsolit sekä valikoima eri retropelikonsoleita. Pelihuoneen voi varata käyttöönsä enintään neljäksi tunniksi kerrallaan ja pelaajia varauksella voi olla yhteensä neljä kappaletta

 • Multimediakone ja piirtopöytä

  Multimediapisteellä käytössäsi on ohjelmistoja ja työkaluja monipuoliseen digitaalisen median käsittelyyn. Ohjelmilla voit käsitellä, muokata ja luoda kuvia, videoita, ääntä, animaatioita jne. Pisteessä on Wacom:n Digitaalinen piirtopöytä ja valopöytä luonnostelua varten.

 • 3D-tulostin ja vinyylileikkuri

  Tulostuspisteessä on 3D-tulostin, vinyylileikkuri ja lämpöprässi. 3D-tulostimella voit tulostaa omia tai valmiita malleja verkosta. Vinyylileikkurin avulla voit tehdä omia tarroja, joita voidaan liimata erilaisiin kohteisiin tai painaa lämpöprässillä suoraan kankaalle.

 • Mikrofilmipiste

  Laajasta mikrofilmikokoelmastamme löytyy paikallislehtiä ja monia muita julkaisuja jopa sadan vuoden takaa. Mikrofilmi skannerin avulla tallennat tai tulostat löydöksesi käyttöä varten.