Multimediakone ja piirtopöytä

Multimediapisteellä käytössäsi on ohjelmistoja ja työkaluja monipuoliseen digitaalisen median käsittelyyn. Ohjelmilla voit käsitellä, muokata ja luoda kuvia, videoita, ääntä, animaatioita jne. Pisteessä on Wacom:n Digitaalinen piirtopöytä ja valopöytä luonnostelua varten.

Multimediapisteen käyttö ja varaaminen

Tul ja tee -tila sijaitsee Porin kaupunginkirjaston toisessa kerroksessa. Multimediapiste varataan käyttöön verkossa tai kaupunginkirjaston lehti- ja musiikkiosaston asiakaspalvelussa. Multimediapiste on avoinna kirjaston aukioloaikoina klo 10.00 alkaen.

Laitteet

Pisteellä on tietokoneen lisäksi digitaalinen Wacom Cintiq -piirtopöytä sekä Daylight Wafer3 valopöytä.

Ohjelmat

Multimediapisteen tietokoneella voit käyttää kaikkia Adoben Creative Cloud -palveluun sisältyviä ohjelmistoja ilmaiseksi. Creative cloud palveluun sisältyy mm. Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere, Audition, After Effects, XD, Animate ja Fresco ohjelmat. Ohjelmia käyttääkseen asiakkaan on luotava ilmainen Adobe Id, jolla kirjaudutaan Creative Cloud -ohjelmistoon.

Adoben ohjelmistojen lisäksi koneelle on asennettu avoimen lähdekoodin kuvankäsittelyohjelma Gimp sekä avoimen lähdekoodin piirto-ohjelma Krita.

Multimediapisteen varaus ja käyttö

Multimediapisteen voi varata enintään neljäksi tunniksi kerrallaan. Käyttäjä lainaa pisteen käyttöönsä kirjastokortilla. Yhtäaikaisesti pisteellä saa olla enintään neljä henkilöä. Multimediapisteen varaajan on oltava yli 18-vuotias. Nuoremmat ovat tervetulleita täysi-ikäisen valvonnassa. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ilmoittautumisen yhteydessä. Tutustu tilan käyttöehtoihin.

Piirtopöydän kynä annetaan musiikki- ja lehtiosaston asiakaspalvelusta ilmoittautumisen yhteydessä. Asiakaspalvelusta saa halutessaan lainata vastamelukuulokkeita keskittymisen helpottamiseksi.